More

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Meta

5 måsten att göra som turist i Bukarest

Av Hyperity februari 24, 2023 2 Min Read

Bukarest är Rumäniens huvudstad och en stad full av kultur och historia. För turister som besöker Bukarest finns det en mängd olika aktiviteter och sevärdheter att upptäcka. Här är några av de bästa sakerna att göra som turist i Bukarest.

  1. Upptäck stadens arkitektur Bukarest är känt för sin unika arkitektur, som inkluderar allt från renässanspalats till moderna skyskrapor. En av de mest kända byggnaderna är Palatul Parlamentului, som är världens näst största byggnad efter Pentagon i USA. Andra sevärda byggnader inkluderar Triumfbågen och Athénée Palace Hotel.
  2. Besök det historiska området Lipscani Lipscani är ett historiskt område i centrala Bukarest som är känt för sina smala gränder och gamla byggnader. Här finns en mängd olika butiker, restauranger och barer. Det är också hem till flera viktiga kulturella institutioner, inklusive Nationalmuseet för Rumäniens historia och Bukarests nationalteater.
  3. Utforska stadens parker och trädgårdar Bukarest är känt som ”den gröna staden” på grund av sina många parker och trädgårdar. Herastrau Park är en av de största parkerna och erbjuder cykelvägar, båtturer och en djurpark. Andra parker som är värda ett besök inkluderar Carol Park, Cismigiu Gardens och Tineretuluiparken.
  4. Besök ortodoxa kyrkor Rumänien är känt för sina ortodoxa kyrkor, och Bukarest har många vackra exempel. Kretzulescu-klostret är en av de mest imponerande, med en vacker freskomålning på taket. Andra ortodoxa kyrkor som är värda ett besök inkluderar Stavropoleoskyrkan och Patriarchal-katedralen.
  5. Njut av lokala kulinariska specialiteter Rumäniens matkultur är rik på smaker och variationer. En av de mest kända rätterna är sarmales, som är en slags kåldolmar fyllda med kött och ris. Andra läckra lokala rätter inkluderar mititei, en slags grillad korv, och mici, som är en annan slags köttboll. Det finns också många lokala viner och ölsorter som är värda att prova.

Sammanfattningsvis finns det många saker att göra och se i Bukarest för turister. Från att utforska stadens unika arkitektur och historia till att njuta av dess grönska och kulinariska specialiteter, finns det något för alla.

B